Режим роботи магазину:
ПН -ПТ с 08:00 - 17:00
Доставка продукції:
по всій Україні

Як вибрати стрічкову пилку по дереву?

 Як вибрати стрічкову пилку по дереву?

   Стрічкова пила являє собою багаторізучий інструмент, який використовується в стрічкопильночних верстатах. Зовні, така пила виглядає, як замкнута стрічка зі сталі і має зуби
по одному боці. Встановлюється стрічка на два шківа верстата, які обертаються за рахунок електричного двигуна.

  У даній статті ми дізнаємося, якими перевагами володіє стрічкова пила, розберемо типи і види потужностей даних інструментів, виберемо стрічкову пилку для роботи з деревиною. Сподіваємося, що наші поради допоможуть визначитися з моделлю стрічкової пилки і спростять вибір відповідної моделі.

Основні переваги стрічкових пил.

Стрічкова пила має переваги, які вигідно виділяють її на тлі дискових і ланцюгових пив, а також лобзиків.

По-перше, конструктивні особливості стрічкових пилок має на увазі, що вся потужність двигуна буде йти на виконання робіт. При цьому, будь-який опір і тертя виключається Тому продуктивність стрічкових пилок на 30 відсотків вище, ніж у інших інструментів, які використовуються в даній сфері.

По-друге, стрічка для розпилу є довговічною. При постійному застосуванні вона не буде тупіться так швидко, як інші інструменти.

По-третє, в операціях по торцювання і підрізування після застосування стрічкової пилки немає необхідності, що є вигідним для користувача перевагою.

Також, верстати лентопільночного типу мають асинхронні двигуни, які надають руху ремінну передачу. А це є самою надійною конструкцією, на даний момент.

Краще лобзика стрічкова пила, тому що не відхиляється від лінії розпилу і не виляє.

Пов’язане зображення

І, нарешті, лентопільночний верстат є найбезпечнішим інструментом, якщо порівнювати з аналоговими інструментами.
Опрацьований матеріал не потрібно тримати руками, як в інших випадках, а лише досить направити пилу по упору.

Потужність стрічкової пили

Вибір стрічкової пилки, в основному, залежить від її потужності. Потужність визначає клас інструменту, який може бути:

  • побутовим;

  • напівпрофесійним;

  • професійним.

  Відповідно, чим вище потужність верстата, тим вище його продуктивні можливості. Але рекомендується враховувати той факт, що потужний двигун споживає багато електричної енергії. Щоб не зробити помилку, спершу слід розрахувати обсяги майбутніх робіт. А вже, виходячи з них, можна приступати до вибору моделі стрічкової пилки.

І так, класи стрічкових пилок:

  • Малогабаритні стрічкові пилки застосовні в побутовій сфері. Їх потужність може становити від 350 Вт до 1 кВт. Працюють дані інструменти від звичайної мережі і не відрізняються особливими вимогами. Найчастіше, стрічкової пилки малогабаритного класу компактні і є портативними установками. Прикручуються вони до столу або верстата за допомогою шурупів. Відрізняються дані пили низьким рівнем шуму під час роботи. Зробити за допомогою такої пилки можна нарізати заготовки, робити меблі в домашніх умовах. Такі малопотужні інструменти зручні, економічні, однак, зовсім не підходять для роботи з твердими породами дерева.

  • Напівпрофесійні ж можна використовувати в маленьких майстернях або на невеликих підприємствах. Вони розраховані на тривалі роботи. У порівнянні з попереднім класом, вони мають більш значні габарити і можуть витримувати жорсткі темпи роботи. Працювати з твердими типами дерева вони можуть, а також здатні обробляти великі заготовки. Потужність їх варіюється в діапазоні 1 - 3 кВт. Відрізняються дані інструменти оптимальною продуктивністю - максимально можуть обробити 10 куб м протягом робочого дня. Даний тип стрічкової пилки також може використовувати в домашніх умовах.

  • Професійні стрічкові пили використовуються на великих підприємствах з відповідною спеціалізацією. Такі апарати вимагають підключення до трифазної електричної мережі (380 Вт). Представники даного класу здатні працювати з товстими брусами, деревом будь-якого типу і навіть з мерзлими колодами.

Параметри різа стрічкових пил

Важливі дані стрічкової пилки - це параметри різу, які представлені в декількох параметрах.

Перший параметр - глибина пропила. Ця характеристика вказує на те, яку товщину матеріалу подужає інструмент. Даний параметр може бути від 8 до 50 см. Як бачите, діапазон широкий і вибирати стрічкову пилку необхідно ретельно. Дана характеристика цілком залежить від того, яка потужність двигуна. Само собою зрозуміло, побутові агрегати не зможуть впоратися з товстим матеріалом.

Результат пошуку зображень за запитом "ленточные пилы"

Другий параметр - ширина пропила. Це значення впливає на допустиму максимальну ширину матеріалу, який буде схильний до розпилюванні. Тут варто відзначити тільки те, що професійний клас впорається з розпилюванням доки 0,5 - 0,6 м.

Пильне полотно: матеріал, розміри, зуби

Зрозуміло, що основним елементом лентопільночного верстата є, власне, стрічкова пила і ось саме від її характеристик порожниною повинен залежить вибір.

Матеріал. Найкращим матеріалом виготовлення для стрічкових пилок вважає вуглецева сталь, так як, піддаючись термічній обробці, даний матеріал стає твердим і витривалим. Тут варто звертати увагу на пилки американських виробників - їх, зараз, вважають найбільш якісними.

Довжина і ширина. Від цих даних буде залежати параметр різу. Чим довше і ширше стрічкова пила, тим вище її продуктивність, тобто можливість працювати з великими заготовками і матеріалами. Також, від величини цих параметрів залежить і швидкість роботи. Для побутового застосування і для виконання фігурних / косих розпилів найкраще віддати перевагу
пилі з середніми параметрами довжини.

Зуби пилки. Їх якість і заточка повинні бути ідеальними, так як саме зуби впливають на якість розпилу. Чим частіше зуби в стрічкової пилки, тим рівніше буде розпил. Крок зубів теж важливий. Щоб пила виконувала свої завдання добре, кількість зубів має бути кратно трьом. Іншими словами, йде у зубів почергова розводка - прямо-вправо-вліво. Так ось, оптимальний варіант - це 210 зубів з кроком ¾ "або 180 зубів з кроком 7/8. Якщо ж у вашій стрічкової пилки будуть зуби не кратна трьом, то дефектів при розпилі не уникнути.

Швидкість пильного полотна

Стрічкові пили можуть мати коробку передач. Можливість вибрати швидкість, безсумнівно, виграє, так як наявність декількох швидкостей дозволять виконувати роботу більш якісно і
працювати з деревом різного типу. Чим м'якше тип матеріалу, тим вище повинна бути швидкість розпилювання. Можливістю регулювати швидкість, як правило, володіють представники напівпрофесійного і професійного класу.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
22 + ? = 25
Введіть капчу*